Zon. 26 nov: puntencompetitie!

Komende zondag 26 november organiseren we weer een puntencompetitie voor onze jeugdjudoka’s tot en met 12 jaar. De eerste groep (de jongste kinderen) start om 10.00 uur en de tweede groep start om 11.00 uur.

Bij de puntencompetitie maken jeugdjudoka’s kennis met wedstrijdjudo op een ontspannen en veilige manier. Er doen alleen kinderen van onze eigen club mee, en meedoen is belangrijker dan winnen. Sommige kinderen vinden het best spannend om mee te doen aan wedstrijdjes. Bij deze interne wedstrijden delen we kinderen in op hun eigen niveau en proberen we iedereen een leuke ervaring te geven.

Kinderen die bij onze eigen puntencompetitie ontdekken dat ze wedstrijdjes leuk vinden, kunnen vervolgens ook meedoen met de jeugd-wedstrijdtrainingen en met externe wedstrijden buiten de club.

Bij ieder deelname verzamelen de kinderen punten (5 punten per wedstrijd / 10 extra punten bij een gewonnen wedstrijdje). Deelnemende kinderen doen altijd ten minste 4 partijtjes en verdienen dus altijd 20 punten per deelname. Steeds als je 75 punten verdiend hebt krijg je een nieuwe medaille.

Deelname aan de wedstrijden voor de puntencompetitie is gratis voor alle jeugdjudoka’s t/m 12 jr van BudosportHoorn.