Judo

Judo: Ongewapend overwinnen

Judo is ontstaan uit Ju-Jitsu, een verzameling technieken waarmee je ongewapend een (gewapende) tegenstander kunt overwinnen. 

Het Japanse Kodokan judo bestaat uit een aantal werp- en greeptechnieken die op een mat worden beoefend. Eerst wordt geleerd te vallen zonder letsel. Daarna komen de verschillende technieken aan bod.

Wedstrijdjudo

Budosport Hoorn organiseert voor de eigen jeugd vier keer per jaar interne wedstrijdjes: de wimpelcompetitie! Hierin maken de jongste judoka’s kennis met wedstrijdjudo in een beschermde omgeving met kinderen van de eigen club en trainers en vrijwilligers van de eigen club. 

En voor de echte enthousiastelingen zijn er wedstrijdtrainingen. Die bereiden je voor op wedstrijden buiten de eigen club.

Van geel tot zwart

Judo jeugd Hoorn

Na het aanleren van de basisvaardigheden kan judo al vrij snel in wedstrijdvorm worden beoefend. Dan ontstaat een dynamisch spel met een positieve uitwerking op de lichamelijke conditie. 

Judo is een sport voor zowel mannen als vrouwen. Budosport Hoorn organiseert trainingen voor jeugd en volwassenen van beginners tot gevorderden. Van de gele band tot de zwarte band dus.