Judopak of Karatepak kopen

Als u voor het eerst een judopak of karatepak voor uw zoon of dochter aan gaat kopen, dan hebben we hier een aantal basisadviezen. Daarnaast hebben we een korting bedongen bij een leverancier van pakken waar wij goede ervaringen mee hebben.

20% Korting voor leden bij Essimo

Je kunt een judo of karatepak eenvoudig online kopen. Er zijn maar weinig fysieke winkels waar er pakken op voorraad zijn. 

Wij hebben goede ervaringen met het merk Essimo en we hebben een korting bedongen voor onze leden. Als je online een pak bij Essimo bestelt, gebruik dan bij het afrekenen de code: BUDOSPORTHOORN. Er wordt dan 20% korting verleend.

Koop-advies voor jonge kinderen

Waar vul ik de kortingscode in?

Kotingscode Essimo

Verschil judopak en karatepak?

Een belangrijk is de dikte van de stof. Bij judo wordt er altijd aan de jas getrokken zodat deze stevig moet zijn. Daarom zijn judopakken van een dikkere stof gemaakt. Hoe ouder/groter/zwaarder de kinderen worden, hoe meer kracht er op komt. Dus voor oudere (jeugd)judoka’s is een pak van zwaardere stof aan te raden. Bij karate wordt er niet aan de jas getrokken zoals bij judo. De stof kan daarom dunner zijn.

Welke maat pak heb ik nodig?

Veel pakken zijn gemaakt van 100% katoen. Deze pakken zullen krimpen na het wassen. Voor kinderpakjes adviseren wij om ca 5 tot 10cm bij de lengte op te tellen omdat kinderen snel uit hun pak groeien.  NB. Er zijn ook pakken die gemaakt zijn van katoen in combinatie met polyester. Die pakken krimpen minder!