Vijf nieuwe ‘zwarte banders’ bij BudosportHoorn!

Zaterdag 25 november hebben 7 judoka’s van BudosportHoorn / Frits van der Werff deelgenomen aan dan-examens van de Judo Bond Nederland in Beverwijk; het hoogste aantal qua deelname van alle clubs/ verenigingen in het district. De afgelopen weken trainden de deelnemers bijna 3 maal per week onder begeleiding van Frits van de Werff, en met resultaat!

De judoka’s deden examen in de volgende onderdelen:
– Kata: judo technieken die in een bepaalde stijlvorm en volgens een bepaald protocol worden uitgevoerd.
– Tachi Waza: Staande judo technieken die de judoka naar eigen keuze mag uitvoeren.
– Ne Waza: Grondtechnieken die een judoka naar eigen keuze mag uitvoeren.

Aan het examen voor zwarte band gaat een jarenlange voorbereiding vooraf. Deze start eigenlijk al in de beginjaren van je judo loopbaan welke je afsluit met de bruine band. Daarna start de voorbereiding op de eerste dan (zwarte band)

Marcel Vrugt deed een prachtig examen voor zijn 2e-dan. De overige 6 judoka’s deden examen voor de 1e dan. Daan Udding, Abel van Weel, Frans Vos, Anne Fleur Boor en Jonne Corbeau wisten het examen succesvol te volbrengen en mogen vanaf heden een zwarte band dragen.

Abel van Weel mocht als kleinzoon van Frits vd Werff ook zijn zwarte band in ontvangst nemen. Omdat zijn moeder tweede dan judo is, zijn er nu drie generaties binnen de familie met dangraden in de judosport; uniek in Nederland.
Jonne Corbeau kreeg nog een extra vermelding wegens een uitmuntend examen. Mai Sprietsma slaagde voor de onderdelen Tachi Waza en Ne Waza en kon door een blessure niet goed haar kata onderdeel volbrengen; dit gaat ze later voltooien.

Jonne Corbeau werd door de examinatoren extra in het zonnetje gezet omdat hij van alle deelnemers (in totaal ca. 30 kandidaten van diverse sportscholen) de hoogste cijfers behaalde. 

Donderdag 30 november nodigen we alle judoka’s uit om onze nieuwe dan-graad houders tijdens een vrolijke en feestelijke training om 20.000 uur te huldigen.