Team Budosport stevig op de tweede plek na een strijdlustige judodag

Vandaag vond de vierde ronde van de jeugdjudo competitie plaats. Het team heeft enorme inzet getoond en maakt stappen in hun ontwikkeling. 

Ons team bestond uit de volgende 10 judoka’s:

A: pupillen: 24kg Lio 27kg Ilyas, 30kg Djax 

B Pupillen: 34kg Liam/ Denis 38kg Fedde, 42kg Kyan 

-15 jeugd: 46 kg Kyan, 50kg Daan 55kg Levi

Na een gezamenlijke warming up gingen we de strijd aan.  

Eerste ontmoeting: Budosport tegen Ukemi 8-10.

Tegen deze ongeslagen koploper gingen we er vol in, wat resulteerde dat na zes wedstrijden de stand precies gelijk opging. Helaas konden we daarna niet de winst uit het vuur slepen maar we waren zeker dichtbij. 

Tweede ontmoeting: Budosport tegen Hajime.14-4

Nog vol vuur van de eerste ontmoeting knalden we door tegen gastheer Hajime. Met overtuigend judo, waar we wel moesten knokken voor de punten, haalden we een  mooie overwinning. Fedde maakte het punt van de dag met een prachtige harai goshi, waarmee hij de tegenstander echt liet vliegen.

Derde ontmoeting:  Budosport tegen Salomons 14-4

De laatste belangrijke ontmoeting wilden we revanche nemen voor de nederlaag van de vorige ronde; en dat deden we ook. Lio zette meteen de toon met een sterke overwinning. De rest van het team volgde in het spoor met stevig judo aan onze zijde.  Al met al een top teamprestatie. Dank voor de ouders voor hun inzet en ondersteuning; onderling vormen jullie ook een team:)

Volgende week gaan we meteen weer verder met het ontwikkelingstoernooi waar we met 15 judoka’s aan de start zullen verschijnen.