16 jeugdjudoka’s van budosport hoorn laten zich zien!

Afgelopen zondag was Budosport Hoorn met maar liefst 16 judoka’s vertegenwoordigd op het ontwikkeltoernooi van de afdeling Noord-Holland-Noord. Er waren zelfs coaches van andere teams die vol bewondering aan het praten waren over het aantal judoka’s die de vlag van Budosport Hoorn vertegenwoordigde. En dat was terecht, dit is weer een nieuwe mijlpaal voor ons als nieuwe Budostichting in Hoorn.

3e plaats

Een groot aantal judoka’s hebben gisteren voor het eerst een wedstrijd tegen kinderen van andere judoclubs gejudood. Dat was super spannend en dat hebben ze heel goed gedaan. Voor Noxx, Jesper en Bram was het de eerste keer. Zij hebben onwijs veel geleerd en groeide heel knap tijdens het toernooi. Iedere wedstrijd ging steeds een stukje beter. Loa en Suus hebben zelfs een aantal wedstrijdjes weten te winnen tijdens hun eerste toernooi. Dat is onwijs knap. Selena zat in een zware poule met vier jongens. Ze heeft enkele wedstrijdjes heel knap gewonnen op doorzettingsvermogen. Al deze judoka’s hebben een mooie bronzen medaille in ontvangst mogen nemen.

2e plaats

Ties en Bram hebben tijdens hun eerste toernooi gelijk heel wat wedstrijden weten te winnen. Superknap hoe zij hun zenuwen in bedwang wisten te houden en zo hun eerste toernooi met een tweede plaats wisten te verzilveren. Voor Merel was het niet haar eerste toernooi. Zij moest echter haar trainingsmaat Fedde voor zich dulden. Wel heel knap dat ze van de judoka’s van de andere clubs wist te winnen. Louise heeft laten zien klaar te zijn de de afdelingskampioenschappen voor de pupillen A op 3 maart. Zij wist van bijna iedereen vlug te winnen. Één iemand was haar echter te vlug af. Ze heeft een knappe 2e plaats in de wacht gesleept.

1e plaats

Djaxx en Ilias hebben net als Louise laten zien klaar te zijn voor de afdelingskampioenschappen voor de pupillen A op 3 maart. Zij wisten al hun partijen te winnen. Voor Lio waren het niet zijn eerste wedstrijden tegen judoka’s van andere clubs. Hij judoot met het team in de competitie. Het was voor Lio wel voor het eerst dat hij een toernooi judoden voor zichzelf. Het was spannend, gelukkig was het team en zijn familie er voor hem om hem daarbij te helpen. Ondanks de spanning wist hij al zijn tegenstanders op de grond te werpen. Voor Liam was het ook voor het eerst dat hij een wedstrijd buiten de club heeft gejudood. Na afloop liet hij de coach en zijn familie, vol ongeloof achter. Hij had iedere partij gewonnen en mocht een gouden medaille terug naar huis meenemen. Fedde heeft laten zien dat het nog goed zit met zijn spierballen. In zijn poule wist hij van iedere judoka binnen de tijd te winnen met een ippon. Hierdoor mocht ook hij de gouden medaille mee naar huis nemen. Fedde heeft laten zien dat het nog goed zit met zijn spierballen. In zijn poule wist hij van iedere judoka binnen de tijd te winnen met een ippon. Hierdoor mocht ook hij de gouden medaille mee naar huis nemen.

Alle judoka’s hebben het onwijs goed gedaan. De ervaren judoka’s hebben de onervaren judoka’s mee op sleeptouw genomen. Wat was het mooi om jullie als team zo samen te zien. Ondanks dat het een individueel toernooi was, heeft iedereen gezien dat jullie daar als team aanwezig waren. Dat is om van te genieten.