Drie judoka’s Budosport geplaatst voor het Noord-Hollands kampioenschap

Zondag 3 maart waren onze A-pupillen te gast in Anna Paulowna voor de afdelingskampioenschappen. Om deel te nemen moest je geboren zijn tussen 2015 en 2017.  Louise, Lio, Livia, Ilyas en Djax waren namens Budosport Hoorn van de partij. Deze afdelingskampioenschappen waren tevens de kwalificatiewedstrijd voor eventuele deelname aan de Noord-Hollandse kampioenschappen. Louise, Ilyas en Djax wisten zich te plaatsen!

21 kg: Louise beet het spits af en wist met twee mooie winstpartijen een tweede plek te behalen. 

24 kg: Lio en Livia streden hard in deze categorie. Ze zetten prima worpen in maar de weerstand was in bepaalde partijen nog te groot. Veel geleerd en dit meenemen naar het volgende toernooi. 

27 kg: Ilyas had veel deelnemers in deze categorie. Na zes stevige judo partijen heeft ook Ilyas plaatsing afgedwongen voor de kampioenschappen volgende week. Eveneens een hoop geleerd Ilyas.

30 kg: Djax was erg strijdbaar om het goed te doen vandaag. Hij liet duidelijk merken dat hij voor de eerste plek wilde gaan; met prima en snel ingezette technieken een terechte eerste plaats als beloning. 

Louise, Lio, Livia en Ilyas mogen volgend jaar ook weer meedoen. Prijswinnaars veel succes volgende week en uiteraard bij alle aankomende wedstrijden.