NE WAZA WEDSTRIJDEN

Zondag 20 oktober was een bijzondere dag voor Budo Sport Hoorn: wij hebben voor het eerste met een gemengd gelegenheidsteam van 8 senioren meegedaan aan het Sabai Ne Waza Judotoernooi in Venhuizen. Bij dit Ne Waza toernooi wordt er niet staand gejudood, en kan alleen gewonnen worden met grondtechnieken. Dat maakt het ook voor beginnende senioren mogelijk om veilig mee te doen.

Het BudoSport Hoorn gelegenheidsteam bestond uit de volgende Judoka’s en Jitsuka’s: Lucas Bodeker, Frans Vos, Raimond Laan, Jasper Laan, Carlito Burchartz, Michael Guliaev, Maurice de Bruin en Sander Kok traden aan voor hun eerste toernooi.

Het resultaat mocht er ook zeker zijn! Mooie vriendelijke, actieve partijen gezien Waarbij Mike en Lucas een eerste prijs mochten ophalen; Frans, Sander en Jasper behaalden een verdiende tweede plek. De overigen hebben allemaal een derde plek gehaald.

Het toernooi was heel goed georganiseerd door Judoschool De Buurt / Bert Dollé en Lisa Dollé. In navolging van dit initiatief zal Budo Sport Hoorn in de nabije toekomst ook Ne Waza wedstrijden organiseren. Dit type toernooi leent zich perfect als een laagdrempelige manier wedstrijdjes te judoën. Conditioneel en technisch zeer geschikt om te groeien.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden of om mee te doen met onze trainingen, kijk eens op www.budosporthoorn.nl/contact/ of stuur een email bericht naar info@budosporthoorn.nl