Sterk debuut jeugdteam in 1e klasse

Zondag 29 september waren we present bij de eerste ronde van de jeugdcompetitie in de eerste klasse. Door onze goede prestaties vorig jaar waren we gepromoveerd. We traden aan met de volgende judoka’s

A-pupillen: Louise, Aiden en Ilyas / B-pupillen: Djax, Liam en Merel / -15 jr: Fay en Daan

Na een maand hard trainen hadden onze jeugd-wedstrijdjudoka’s er zin in. Het team was helaas niet op volle sterkte, waardoor we in 2 gewichten geen judoka hadden, maar de spirit was goed.

Eerste ontmoeting: Budosport-Beentjes: Deze verloren we met 6-10. Beentjes sport heeft een brede selectie en won terecht. We merkten al dat we goed mee konden komen.

Tweede ontmoeting: Budosport-v.d.Kolk: Deze was erg spannend en verloren we nipt met 8-10. Dit had ook in ons voordeel kunnen zijn maar het viel niet onze kant op.

Derde ontmoeting: Budosport-Ukemi: De kampioen van onze klasse vorig jaar. Waar we vorig jaar niet van ze wonnen deden we dat nu wel. 10-8 winst.

Vierde ontmoeting: Budosport-Veen: Deze wedstrijd eindigde in 8-8. Veen had uiteindelijk 40 judopunten en wij 37. Dit terwijl we twee gewichten niet hadden. Jammer.

Alle judoka’s waren enorm aan het knokken. Groot compliment voor onze A- pupillen Louise, Aiden en Ilyas die steeds beter werden gedurende de dag. Dat beloofd wat dit seizoen.

De volgende ronde is zondag 1 december en vindt plaats in in onze eigen Budosport dojo. Met dezelfde instelling als vandaag gaan we ver komen.