Wim Stroet

Graduaties / kwalificaties

Mag ik mijzelf bij deze voorstellen. Mijn naam is Wim Stroet en ben sinds 1996 actief als Jiu Jitsu Docent. Ergens in 1983 begonnen met Budo sporten bij Sportinstituut Frits van der Werff in Hoorn. Toen nog op het Grote Noord. Daar heb ik les gekregen in het Tai-Jitsu /Jiu-Jitsu, Judo en Karate, van diverse leraren, waaronder Cor Brouwer, Frits van der Werff en Harm Massee.

Voornamelijk het Tai-Jitsu / Jiu-Jitsu had mijn passie. Sensei Cor Brouwer werd mijn leraar totaal zijn ‘pensioen’. In 1992 behaalde ik mijn 1e Dan Jiu-Jitsu bij de JBN. Het Jitsu werd mijn way-of-live en besloot om ook de leraar opleidingen bij de JBN te volgen. Met als resultaat dat ik in 1997 Jiu-Jitsu leraar -B werd en was toen in bezit van de 3e Dan.

Het moet net na het jaar 2000 geweest zijn dat wij met de Sportschool de overstap maakte van de JBN naar de IMAF. 

Vanaf 1996 ben ik Jitsu-trainingen gaan geven bij dezelfde sportschool; Sportinstituut Frits van der Werff. De sportschool groeide en ging verhuizen naar een groter, mooiere, locatie aan de Draafsingel.

Ben toen ook actiever geworden voor de IMAF en heb daar mijn 4e en 5e Dan (Nihon) Ju Jitsu examen behaalt. Al eerder een 1e Dan Judo en 1e Dan Hanbo-Jitsu, de laatste onder auspicien van Cor Brouwer.

Juni 2022 ben ik tot 6e Dan gepromoveerd bij de IMAF (AJBA). Onder andere vanwege de algemene trainingen en gast-lessen voor de IMAF, waaronder het verzorgen van stages bij de partner-bond WFKN, een Wado Karate bond.

Nog steeds gepassioneerd met alles wat met Jitsu te maken heeft, en wil deze passie graag met anderen delen.